Partners

Groene Helden word per 2017 onderdeel van DGJ Architects & Landscapes die het als handelsnaam voor onverwachts bijzondere projecten voortzetten.

Het initiatief voor groene helden werd genomen in 2013 door landschapsarchitecten Ward Maaswinkel en Daniel Jauslin die toen bij DGJ ook bezig waren met het ontwerp voor de 2015 opgerichte Zeeheldentuin. De eerste locatie voor de op te richten stadskwekerij was het dak van de parkeergarage De Zeeheld op de Prins Hendrikstraat 59.

In 2015 kwamen Landschapsarchitecte Frédérique Huijgen en Gebiedsontwikkelaar Wessel Tiessens - beiden ook van de Zeeheldentuin- erbij, om met een subsidie van het Stimulieringsfonds Creatieve Industrie de buurtlaboratoria in het leven te roepen. Hierbij werden ze geholpen door Architectuurstudent Toon Bloemkolk.

Kim Putto werkte sinds de verhuizing 2015 vele dagen in de nieuw ingerichte stadstuinwinkel op de Prins Hendrikstraat 126 in een voormalige De Guyter kruidenierszaak.  Terwijl hebben de 4 Groene Helden met versterking van ontwerpers architecte Laura Font Gallart en stendebouwkundige Daphne Keegstra in de grootste bezetting de prijsvraag voor het voormalig midgetgolfterrein in het Westbroekpark gewonnen. Dit project word in 2017 gerealiseerd als Eden Den Haag.

In 2016 hebben de oprichters nieuwe wegen gevonden om hun passies na te gaan. Tuinjournaliste en vakbekwaam hovenier Wendy Bakker heeft in het tuinseizoen 2016 met Daniel Jauslin de winkel helemal top mee ingericht en trainee Andreea Armeanu heeft er ervaring als ersamus entreprenneur verzameld. Eind 2016 is besloten om de stadtstuinwinkel te sluiten. Voortaan zal Groene Helden als onderdeel van DGJ op markten en in andere activiteiten wel nog en publique verschijnen.